Ronde sjaaltjes van zijden jersey

Dit zijn niet zomaar ronde sjaaltjes, deze zijn gemaakt van de fijnste kwaliteit zijden jerseystof die je je maar kunt bedenken, dat vind je echt nergens. Dat weet ik bijna zeker, want je moet ze echt zelf maken en schilderen. Het is een sophisticated elegant sjaaltje wat je heel goed casual of op kantoor kunt dragen. Het is tijdloos. Het voelt super zacht aan en omdat het zijde is, het zal nooit te warm aanvoelen, het ademt. Bovendien heerlijk zacht voor je hals, het weegt niks! Het drapeert prachtig. De ene kant is licht glanzend, de andere niet. Deze infinity scarves zijn overigens multifunctioneel; je kunt ze op heel veel verschillende manieren dragen. Enkel of dubbel als ketting of in je haar, of combineren met een of twee andere kleuren als sjaal. Kijk bij de verschillende foto's in de webwinkel voor de mogelijkheden. Weet je wat ook zo fijn is bij deze sjaaltjes? Ze blijven altijd op hun plaats en glijden niet af. Een prachtige manier om een verfijnde overgang te maken van je t-shirt bv naar je sjaal en je gezicht. Met de kleurenanalyse in gedachte.

Lees meer

Over zijde en het onderhoud van zijde

Vaak denk je bij zijde aan glans, satijn. Satijn is echter een verbinding, geen stofsoort. Zijde kent tal van variaties van stoer en robuust (de bourette en wilde zijdes bv) tot mat en soepel (chiffon, tule), en glanzend (pongee en crepe satin). Organza is wat stijver. Voor iedere gelegenheid iets geschikts voor jou. Bourette (mat) is trouwens helemaal 100% diervriendelijk omdat de rups zelf uit de cocon gekropen is en een vlinder geworden is. Na een paar dagen gaat het vrouwtje dood nadat ze weer eitjes heeft gelegd. Daarnaast kan zijde ook gemengd zijn met katoen, linnen, lycra (stretch) of hennep. Zijde is zeer gewild omdat het snel en veel vocht opneemt en het een hele sterke natuurlijke en veerkrachtige vezel heeft. Zijde is dus zowel sterk als elastisch, je kunt een draad heel ver uitrekken voordat die breekt. Bovendien heeft het een goed koude- en warmte-isolerend vermogen (koel in de zomer, warm in de winter, geschikt voor mensen die veel transpireren vanwege hydraterende werking). Het past zich aan de temperatuur aan oftewel heeft het isothermische eigenschappen waardoor je zijde dus het hele jaar door prettig kunt dragen. Het kan wel tot 40% vocht opnemen zonder dat het vochtig aanvoelt. Ideaal voor bij het sporten of  voor vrouwen in de overgang of bij heel warm weer oa. https://z-ien.com/webwinkel/category/48-zijden-sjaals-stola-s  

Lees meer

Corona en de kleine ondernemers die het straatbeeld kleuren

Corona betekent kroon in het Spaans. Meestal wordt kroon in andere verbanden gebruikt…. De kroon op je werk en zo……. In dit geval worden vele kronen van het hoofd gestoten in Europa en verder in de wereld als we massaal gaan omvallen …. Ik hoop dat we echt voor elkaar gaan zorgen, ook in economische zin, elkaar de kroon opzetten, elkaar de eer bewijzen dus. Alle kleinere ondernemers die hun stinkende best doen om te overleven en het jou graag naar de zin maken.

Mijn atelier blijft gewoon open via de webwinkel en de bestellingen worden dezelfde dag nog op de post gedaan zodat het in ieder geval in Nederland meestal de dag erna bezorgd wordt bij jou. Persoonlijke bezoeken in het atelier gaan in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM. De eventuele open dagen vinden plaats in de buitenlucht. We hebben heel veel ruimte buiten, met vele bomen, dus dat is veilig voor je.

Lees meer

Een zijden sjaal of ketting in je eigen kleuren

Ineke kan zijden sjaals, kettingen en stof verven in jouw gewenste kleuren. https://z-ien.com/webwinkel/category/46-zijden-kettingen  Eindelijk de perfecte kleur sjaal of ketting dus! Kan met verschillende soorten zijde zoals organza, bourette, jersey en tule bv. https://z-ien.com/webwinkel/category/48-zijden-sjaals-stola-s 

Speciaal voor bruiloften: de bruid of de moeder van de bruid. Zie zijden sjaals en zijden kettingen in de webwinkel voor voorbeelden.

Hieronder meer over de krinkelsjaals. Deze prachtige krinkelsjaals houden we kunstmatig laag in prijs, om ze voor iedereen bereikbaar te houden. Eigenlijk kunnen we het voor de huidige prijs niet doen. Ze kosten dus nog minder dan de kostprijs. Ze zouden op zijn minst het dubbele moeten kosten. Er bestaan zelfs winkels die deze zijden sjaals voor veel meer dan 100 euro verkopen. We hebben die beslissing uit ideële overwegingen genomen om deze prachtige zijden sjaals voor iedereen bereikbaar te houden. We weten niet hoe lang we dit nog vol kunnen houden, want de prijzen van zijde stijgen enorm de laatste jaren. Heel vaak veel meer dan een verdubbeling! https://z-ien.com/webwinkel/category/44-zijden-krinkelsjaals

Lees meer

De sjaal als jouw persoonlijke "sieraad"

De sjaal is nooit meer weg te denken uit het modebeeld. Op heel eenvoudige manieren kun je de sjaal tot een sieraad voor jezelf maken. Ga je voor een feestelijke sjaal, een kleurrijke sjaal, een sjaal die bij jouw persoonlijkheid past? Wat het ook wordt…… je kunt een eenvoudige outfit helemaal oppimpen en naar een hoger plan trekken. Je kunt de sjaal zien als sluitstuk, maar je kunt het ook omkeren. De sjaal het belangrijkst maken. Een heel gewone outfit, bv een eenvoudig t-shirt, kun je helemaal uniek maken en opfleuren zodat je er heel speciaal uitziet en een heel andere uitstraling krijgt. Gewoon met de juiste keuze voor een prachtige sjaal!

Lees meer
logo ideallogo mrcashlogo sofortlogo paypallogo creditcard pin

Gratis verzending vanaf €20