Corona en de kleine ondernemers die het straatbeeld kleuren

Corona betekent kroon in het Spaans. Meestal wordt kroon in andere verbanden gebruikt…. De kroon op je werk en zo……. In dit geval worden vele kronen van het hoofd gestoten in Europa en verder in de wereld als we massaal gaan omvallen …. Ik hoop dat we echt voor elkaar gaan zorgen, ook in economische zin, elkaar de kroon opzetten, elkaar de eer bewijzen dus. Alle kleinere ondernemers die hun stinkende best doen om te overleven en het jou naar de zin maken.

Mijn atelier blijft gewoon open via de webwinkel en de bestellingen worden dezelfde dag nog op de post gedaan zodat het in ieder geval in Nederland meestal de dag erna bezorgd wordt. De persoonlijke bezoeken aan mijn atelier stel ik volgens de richtlijnen van het RIVM even uit. Dat is veiliger. Het zou eventueel met inachtneming van de strikte anderhalve meter afstand kunnen, maar dat werkt minder fijn. Hieronder meer hierover.

Natuurlijk neem ik alle veiligheidsmaatregelen om alles veilig te verpakken. De pakjes worden meestal track-trace verstuurd zodat die gewoon in je brievenbus terecht komen. Een handtekening is niet nodig. De grotere pakketjes worden op een veilige manier door de postbode aangeboden.

Het is een zeer ongewone tijd, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt in mijn leven. De andere kant is dat nu alles even tot rust komt. Een heleboel dingen hoeven even niet meer. Dat is wel heel fijn. Je even overgeven aan dat wat er is……kiezen voor vertrouwen en liefde i.p.v. angst. Met een open blik voor alles wat echt belangrijk is rond je heen. Hopen dat uit deze crisis mooie nieuwe dingen geboren zullen worden. We zijn nu in ieder geval goed wakker geschud.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Ik Zie op tv ook plaatjes van minder luchtvervuiling in vele gebieden. Het is dus ook goed voor de aarde. Even een adempauze. De ratrace is eventjes gestopt……behalve voor de vitale beroepen dan. Daar neem ik echt mijn petje voor af! Zij dragen als het ware even de hele wereld. De kroon op hun werk!

Wil je toch graag iets speciaals bestellen op kleur, doe dat dan via de mail of WhatsApp. Dat laatste gaat het snelst. Het over en weer sturen van foto’s van je kleding en eventueel jezelf om de juiste kleur te bepalen werkt perfect op deze manier. Je weet dat ik voor dezelfde prijs ook altijd kijk of e.e.a. bij jou staat. Een soort kleurenanalyse dus.

Ik hoop van harte dat jullie mij en andere kleine lokale bedrijven blijven steunen, vooral in deze moeilijke tijden. (Ik heb zoveel prachtige nieuwe sjaals in mijn collectie; meer dan duizend! Plus de sjaals die ik nog voor je kan maken en verven). Het mooie is dat het geld dan ook in onze eigen economie blijft circuleren en niet in de zakken komt van megabedrijven die toch al te veel hebben en niet zo veel op hebben met onze gezondheid en die van de aarde en zo. Hier zou je kunnen spreken van anderen naar de kroon steken, zijn best doen anderen te overtreffen. Laten we in de wereld alsjeblieft voor iedereen een plekje vrij houden om zijn ding te doen en hiermee zijn geld te verdienen.

We zijn veel te afhankelijk van Ch*na geworden bv. Medicijnen, mondkapjes etc…… nu komen we er achter dat dat geen goede strategische keuze is geweest. Alles verplaatsen naar lage lonen landen blijkt nu een foute keuze. Goedkoop is duurkoop zei mijn moeder altijd. Ze krijgt nog gelijk ook. Nu zullen vele mensen het bovendien met hun leven moeten bekopen. De levering van medicijnen en andere noodzakelijke producten bv. komt behoorlijk in de knel. Farmaceuten en andere bedrijven die hun productie alleen vanwege het geld naar Ch*n* en Ind*a verplaatsen en zichzelf én ons daarmee afhankelijk maken. Ik hoop dat ze hiervan leren.

Het coronavirus heeft bovendien zijn oorsprong in Ch*n* op de markten die zonder regels allerlei levende dieren verhandelen. Ik hoop dat de Ch*n*se overheid hier nu eindelijk strakkere normen voor gaat hanteren en ook handhaven! Ik hou mijn hart vast! Ook in 2013 was er al een sars-uitbraak met Ch*n* als origine. Niet veel van geleerd. Deze gebeurtenis spant de kroon! Dit is het toppunt. Laat er alsjeblieft niet een tweede groter toppunt komen. Dit kan de wereld niet meer aan.

Bovendien: Copyright Ch*n*. Uitleg: The right to copy. Op deze manier geven we alles wat we hebben weg….. jammer.

Zorg goed voor jezelf, dan kun je ook goed voor een ander zorgen! Blijf gezond! Dat is mijn enige wens!

(Heb dit artikel ook op mijn zakelijke en persoonlijke FB pagina staan. Daar kun je ook reageren en je mag dit artikel natuurlijk ook altijd delen!)

logo ideallogo mrcashlogo sofortlogo paypallogo creditcard pin

Gratis verzending vanaf €20