Onderhoud

Zijde zal bijna nooit door motten aangevreten worden omdat de eiwitten van de zijde van een andere soort zijn dan die van wol. Ook is zijde weinig gevoelig voor schimmels. Zijde lijkt meer op wol dan katoen vanwege het proteïne (eiwit). Het lijkt ook op menselijk haar.

Het is extreem sterk, maar extreem veel zon zal de vezels wegvreten en de kleuren vervagen. Zijde kan heel goed tegen hitte, maar niet tegen extreme temperatuurverschillen. De meeste zijdes kun je het best naar de stomerij brengen.

Zijde is ’s winters lekker warm en ‘s zomers heerlijk koel, omdat het zich aanpast aan de temperatuur (isothermische eigenschappen). Je kunt zijde dus het hele jaar door prettig dragen.

Zijde heeft bovendien een goed vochtopnemend en warmte-isolerend vermogen. Zijde kan wel 40 % vocht opnemen zonder dat het vochtig aanvoelt. Daarom is zijde ideaal voor sport, maar bv ook voor vrouwen in de overgang.
Zijde is zowel sterk als elastisch. Je kunt een draad heel ver uitrekken voordat het breekt. Zijde is bijna niet statisch en schijnt een beschermende werking te bezitten tegen aardstralen, en heeft waarschijnlijk ook  een gunstige invloed op talloze klachten zoals migraine, eczeem en spanning (volgens antroposofische inzichten).

Mensen die allergisch voor wol zijn, kunnen wel vaak zijde verdragen en kunnen daardoor toch een goede warmtebescherming krijgen. Zowel wol als zijde zijn van vezels van dierlijke afkomst gemaakt.

logo ideallogo mrcashlogo sofortlogo paypallogo creditcard
Postnl
Gratis verzending vanaf €20